Apofilitul face parte din clasa minerala a silicatilor. Contine calciu, potasiu si fluor. Pe langa faptul ca se gaseste sub forma de cristale prismatice, piramidale si tabulare, esantioanele de apofilit pot fi masive sau granulare. Mineralul este adesea transparent sau translucid, dar poate fi si opac, cristalele avand luciu sticlos. Culoarea apofilitului este variabila, dar cel mai frecvent este alb. Totusi, mai poate fi si verde, galben sau incolor. Duritatea sa, cuprinsa intre 4,5 si 5 pe scara Mohs, este moderat ridicata; densitatea este de 2,3-2,4.
In Romania, este cunoscut in geode din andezitele de langa Brad (Hunedoara).
Apofilit din Romania :
|
Apofilit si stilbit - Hunedoara, Romania |
Se poate spala ?
RăspundețiȘtergereDa, dupa parerea mea cred ca se poate spala. Indicat ar fi sa folosesti apa distilata, deoarece apa de la robinet poate afecta cristalele.
ȘtergereSuper mineral ai gasit, sper sa gasesc si eu...prin Hunedoara :)
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos ! Mult noroc si daca gasesti sa ne arati si noua !
ȘtergereAs dori sa vedeti si blogul meu . http://lumeapietrelor.blogspot.ro/
RăspundețiȘtergereSper sa va placa . (Momentan am pus nr.1-20 dar promit ca o sa le pun si pe celelalte)
slabut esantion numarul asta....
RăspundețiȘtergereaveti idee cate nr sunt? 100 sau 120 ?
multumesc !
Daca te referi la esantionul meu, te inseli. Eu sunt foarte multumita de esantionul achizitionat impreuna cu acest numar; consider ca este cel mai frumos esantion din aceasta tavita, momentan.
ȘtergereCel mai sigur colectia se va opri la numarul 100, asa cum ne-a raspuns editura.
Nu,nu, ma refeream in general, la ce am vazut pe piata comparativ cu ce am vazut pe internet. Scuze de confuzie. Apropos de nr 100, piatra mea mi se pare ca seamana izbitor cu cuartul albastru din nr 86. Sper sa nu fie totusi....
Ștergere