miercuri, 8 iunie 2011

Revista Comorile Pamantului nr. 38 Dolomitul

In numarul 38 al colectiei Comorile Pamantului am primit un esantion foarte frumos de dolomit. Sunt extrem de multumita de acest esantion, ba chiar poate este cea mai buna achizitie de la revista. Cateva date despre mineralul dolomit :
"Dolomitul este un mineral din grupa carbonaţilor anhidri, frecvent întâlnit în natură. Mineralul cristalizează în sistemul trigonal-romboedric, având formula chimică CaMg(CO3)2, dominând cristalele romboedrice, sau agregatele masive de culoare albă cenuşie cu variante de culoare ce pot fi până la brun deschis. Are o duritate relativ mică, între 3,5 şi 4."
Esantionul meu (se observa prezenta a doua tipuri si culori de dolomit) :


Numarul 39 - Lemn opalizat

6 comentarii:

  1. Mulțumesc pentru apreciere, Iuliana, și felicitări și ție! Ai un eșantion foarte frumos cu cristale bine definite!

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari pentru colectia de " flori de mina si minerale" dar felicitari in special pentru Dolomit. Daca o sa mai strangi o sa fii mai bogata decat Pluto, so..........Thumbs up!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Iuliana, foarte frumos esantionul tau, cu cristale clare. Cu siguranta te-a asteptat pe tine sa-l remarci!

    RăspundețiȘtergere
  4. Dolomitul tau e tare deosebit! Parca ar fi cumparat din muzeu. Dar o fi sigur dolomit? Stiu ca poate ajunge brun prin alterare dar mi se par cristalele diferite. Oricum e superb!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc frumos pentru aprecieri. Si eu am fost placut surprinsa de aspectul dolomitului primit de la revista in timp ce ma asteptam la un esantion nu prea frumos. Nici eu nu stiu de ce este brun dar te asigur ca pe spate se vad clar "cuburile" de dolomit. Iar cel alb de deasupra este tot dolomit dar cristalizat in alt mod si este alta culoare. Pentru mine acest numar a fost chiar o surpriza !

    RăspundețiȘtergere