miercuri, 22 iunie 2011

Revista Comorile Pamantului nr. 40 Prehnitul

Se pare ca ne-am inselat cu totii in privinta numarului 40 al revistei Comorile Pamantului, in timp ce ne asteptam la hematit slefuit, am primit un frumos mineral verde, prehnitul.
Prehnitul face parte din grupa silicatilor si este un mineral raspandit. A fost denumit in onoarea colonelului H. von Prehn, cel care a adus esantioane de prehnit in Europa, dupa ce fusese descoperit la Capul Bunei Sperante din Africa de Sud. Cristalizeaza octorombic si are formula chimica Ca2Al2Si3O10(OH)2. Are o duritate relativ mare cuprinsa intre 6 si 6.5, iar culoarea poate fi verde, gri, alb, galben sau poate fi incolor.


Odata cu numarul 40 am terminat si a doua serie a revistei. In acest numar am primit si a treia tavita de depozitare, iar separatoarele seriei probabil le vom primi in numarul urmator.


Numarul 41 - Lapis Lazuli

4 comentarii:

  1. Multumesc, Iuliana. Asa este, si mie mi-a placut mai mult prima tavita, dar si a doua are pietre frumoase deloc de neglijat.

    Iti urez mult succes la pietre in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Iuliana, frumoasa si cea de a doua tavita, se vede ca nu ti-a fost usor sa alegi mineralele. Felicitari si bafta multa la numerele viitoare, tu stiu sigur ca vei continua colectia!

    RăspundețiȘtergere
  3. Dolomitul si malachitul sunt superbeee !

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi plac foarte mult malachitul,calcopirita,dolomitul si albitul tau!Bravo!

    RăspundețiȘtergere