duminică, 25 martie 2012

In cautare de minerale

Astazi am mai facut o scurta vizita la Dunare, in speranta ca voi mai gasi ceva frumos de fotografiat. Asa si a fost; am gasit cateva urme de scoici, colti de calcit, dolomit si niste conglomerate foarte interesante.

Urme de scoici

Dolomit

Dolomit

Dolomit

Colti de calcit

Colti de calcit

Calcit

Colti de calcit

Colti de calcit

Colti de calcit

Colti de calcit

Calcit format in urma de scoica

Conglomerat

Conglomerat

Conglomerat

Conglomerat

Conglomerat

Conglomerat

Conglomerat

Conglomerat

Dolomit

9 comentarii:

  1. Foarte frumoase... felicitari. Abia astept sa ies si eu pe teren. Mi-e dor...

    RăspundețiȘtergere
  2. Mişto, felicitari. Amoniţii sunt la Sviniţa?

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc frumos !
    @mineralebanat
    Nu am gasit de aceasta data amoniti, ci doar niste urme de scoici. Probabil nu ai vazut prima postare despre acest loc de unde colectam minerale. Daca doresti sa vezi despre ce este vorba, acceseaza urmatorul link : http://mineralesifloridemina.blogspot.com/2012/01/deplasare-la-dunare.html

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte frumoase ! Ai luat ceva acasa pentru colectia ta ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos Carmen !
      Nu am luat decat un conglomerat; mi s-a parut foarte intereseant si nu aveam asa ceva in colectie, asa ca nu am putut rezista ! Oricum, calcitul care se gaseste acolo este foarte frumos dar si foarte fragil, daca incerc sa-l scot se sparge pentru ca baza este o roca cu o duritate mare. Oricum sunt bucuroasa ca pot sa le admir macar !

      Ștergere
  5. Buna Iuliana.

    Asa cum promiteam la celalalt post al tau as veni pentru o mica excursie la Oltenita (de la zis pana la facut a trecut 1 an de zile :P), un oras in care nu am fost pana acum, si as dori sa fac si un drum pana la acest dig de aparare poate sa gasesc ceva pentru colectia mea. Am decis ca acea excursie sa fie de sambata in 2 saptamani asa ca as dori sa stiu daca ma poti ajuta. Eu stiu unde este acel dig dar nu stiu cum pot ajunge cu masina mai aproape (sau daca pot ajunge) asa ca astept un raspuns din partea ta si iti pot spune mai multe pe e-mail

    Florin

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Florin,
      Ma bucur sa aud ca ai vrea sa ajungi la acel dig, dar, dupa cate am inteles, ai dori sa gasesti ceva pentru colectia personala. Din pacate a trecut mult timp si nu prea se mai gaseste nimic, poate doar daca ai avea rabdare multa ai gasi ceva. Majoritatea rocilor nu prezinta nimic special, doar unele au putin calcit, dar este foarte fragil si la incercarea de a-l scoate de acolo el se va sparge pentru ca roca este mult mai dura decat calcitul. Am fost si eu acolo acum putin timp, dar n-am mai gasit nimic special. In schimb daca ai dori sa mergi acolo, ma tem ca pentru colectie ai putea gasi doar diverse roci, conglomerate precum cele din pozele din aceasta postare si ai putea sa admiri calcitul "crescut" pe roci.

      Dar, daca decizi sa vii nu cred ca as putea ajunge sa te ajut deoarece in aceea perioada voi avea simulari si teze pentru liceu, fiind in clasa a XII-a, in schimb am putea tine legatura prin e-mail sau alte mijloace.
      Astept raspunsul tau.

      Ștergere
    2. Bafta la simulari si la BAC in primul rand. Nu trebuie neaparat sa-mi imbogatesc colectia, mai mult vreau sa ma plimb iar zona de la Dunare e o parte a tarii pe care nu prea am vazut-o, cel putin in partea estica. Ideea e ca tot timpul gasesti cate ceva chiar daca nu este ceva special daca nu pot face poze. Diseara o sa iti trimit pe e-mail (daca este acelasi ca in postul celalalt) o harta si daca imi poti desena drumul pe care sa o iau sa ajung aproape de dig sau unde sa ma opresc ca sa nu rup masina :P. In toate hartile nu gasesc drumul pana acolo si daca e sa imi spui ce as putea vizita in oras.

      Ștergere
    3. Multumesc frumos Florin !

      Da, adresa de mail este aceeasi si te ajut cu placere.

      Ștergere