miercuri, 14 martie 2012

Revista Comorile Pamantului nr. 78 Opalul Dendritic

Opalul dendritic este o denumire comerciala a opalului in care apar incluziuni de oxizi de mangan in forma de dendrite. Mineralul face parte din familia cuartului (silicei), fiind un oxid hidratat de siliciu. Opalul nu prezinta cristale, aparand sub forma de mase compacte. Acesta poate avea culoarea alb-laptos, bleu-negru sau roscat, cu un luciu sticlos, iar duritatea este intre 5.5 si 6 pe scara duritatii Mohs.




3 comentarii:

  1. Frumos exemplar. Totusi,de ce cele de la rusi mi s-au parut mai bine "marcate" cu negru"?!! Este, evident,o intrebare retorica, dar nu m-am putut abtine Oricum,DeAgostini s-a mai spalat de pacate.Mi-ar fi placut sa ne prezinte mai multe culori;as fi luat din fiecare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intr-adevar, acest numar a adus esantioane foarte frumoase si de apreciat ca nu sunt rulate. Probabil au fost si esantioane cu dendrite mai evidente, dar eu cumpar revista de la un chiosc care aduce numai un exemplar, deci nu pot alege. Oricum mie imi place mult esantionul de la acest numar si la fel si ale celorlalti colectionari !

      Ștergere