miercuri, 15 august 2012

Revista Comorile Pamantului nr. 100 Angelitul

Odata cu aparitia numarului 100 al revistei "Comorile Pamantului", colectia ia sfarsit. Dupa aproape 2 ani de colectionat am ajuns la ultimul numar si astfel am completat 5 tavite cu minerale. Eu sunt multumita de aceasta colectie si pot spune ca majoritatea esantioanelor sunt foarte frumoase. Sper ca si voi sunteti multumiti si stiti ca o astfel de colectie completa este valoroasa din toate punctele de vedere !

Cateva cuvinte despre Angelit :
Angelitul sau anhidritul bleu face parte din clasa sulfatilor, fiind un sulfat anhidru de calciu. Angelitul cristalizeaza in sistem ortorombic, dar cristalele sunt rare si de dimensiuni mici. Este un mineral moale, cu o duritate de 3-3.5 pe scara Mohs.



Colectia completa :





5 comentarii:

  1. felicitari pentru colectie

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumoasa caolectia ta. Pot zice ca ai gasit esantioane foarte frumoase. In curand voi pune si eu pozele cu a mea si cu ce am mai strans pe langa. Deocamdata vreau sa termin cu cea de fosile. Asta seara o sa mai pun cateva.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc frumos ! Sunt sigura ca si colectiile voastre sunt foarte frumoase. Am un sentiment tare placut ca am reusit sa duc pana la capat o astfel de colectie !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua,

      Am parcurs cu atentie blogul dumneavoastra. In masura posibilitatilor, as vrea sa stiu daca luati in considerare vanzarea unei parti din colectie.
      Imi puteti da mai multe date de contact?

      Multumesc.

      Ștergere
  4. Iuliana, foarte frumoasa si colectia ta, felicitari. Mult succes in viitor!

    RăspundețiȘtergere