miercuri, 13 iulie 2011

Revista Comorile Pamantului nr. 43 Agatul

Saptamana aceasta revista Comorile Pamantului vine cu un esantion de agat. Agatul este o varietate microcristalină a mineralului cuarţ. Caracteristic agatului sunt dungile colorate diferit. Repartiţia regulată a dungilor se datoreşte unei cristalizări ritmice.Structura mineralului constă din straturi intercalate concentrice sau neregulate formate în geode.

Numarul 44 - Opalul

6 comentarii:

  1. WOAU!
    Sunt superbe! Cel din colectia ta personala este foarte atragator!!:) Sunt frumoase culorile! Bravo!
    Anastasia :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumos esantionul :) Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  3. Iuliana, esantionul e frumos doar cum sunt formate stratele in interior, insa faptul ca e vopsit umbreste frumusetea acestuia. Esantionul din colectia personala, parerea mea e ca tot vopsit este, poate gresesc, dar impactul vizual asta imi indica. Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  4. @Tudorita
    Sincer nu stiu daca agatul de la revista este vopsit sau nu, dar nu prea am avut de unde alege. Te asigur ca agatul din colectia personala nu este vopsit. Oricum pe mine nu prea ma atrag agatele, eu sunt adepta florilor de mina.

    RăspundețiȘtergere
  5. Iuliana agatul tau se numara printre favoritele mele. Nici eu nu stiu daca agatul tau de la revista, este vopsit dar te asigur ca e frumos rau !

    RăspundețiȘtergere
  6. Iti multumesc foarte mult Carmen. Si al tau cel ce se aseamana cu al meu la forma imi place extrem de mult. Pentru mine nu este asa important daca este vopsit sau nu, important este sa arate bine si sa imi placa.

    RăspundețiȘtergere