duminică, 7 august 2011

Minerale si flori de mina

Sunt minerale si flori de mina ce le-am achizitionat in ultima perioada :

Agat

Agat si cuart la interior

Agat si cuart

Amazonit

Dolomit

Arici de dolomit

Calcit galben - Ocna de Fier

Calcit galben (a doua fata) - Ocna de Fier

Cristale de cuart

Cristale de cuart

Macla de cuart

Cuart

Cuart

Cuart cu depuneri

Cuart cactus si pirita

Cuart cactus, calcopirita si covelina

Cuart cactus, calcopirita si covelina (detaliu)

Cuart fumuriu

Cuart si calcopirita

Cuart si calcopirita (detaliu)

Cuart si marcasita

Cuart si pirita

Cuart cu siderit

Cuart, pirita si calcopirita

Doua generatii de ametist

Doua generatii de cuart, cristale de blenda si marcasita

Dolomit pe cuart cactus

Granat andradit

Pirita aurie si calcit

3 comentarii:

  1. Foarte frumoase piesele noi Iuliana, ma bucur mult pentru tine. Tine-o tot asa, multa bafta mai departe la largirea colectiei!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ultima este chiar foarte frumoasa.
    Am si eu cred ca vreo 20 de minerale cumparate din diverse locuri, si 2-3 gasite pe munte cu bicicleta, nu sunt un colectionar doar din pasiune. Din pacate nu prea le stiu denumirea la toate :) ... cand le-am cumparat vazatorii mi-au zis cum se numesc dar cine le mai tine minte!
    Anul trecut am gasit si ceva cuart (cred eu) pe un drum de munte proaspat facut cu buldozerul ... nu am avut timp sa ma uit mai atent, dar ma tot intreb: oare daca ma duc din nou si caut chiar pe versanti am sanse sa mai gasesc sau sansele sunt doar pe drum unde a dizlocat buldozerul?

    P.S. Am un link de la site in bokomark de multa vreme, cautam sa identific ce pietricele am in colectie, acum am dat peste el, am vazut ca nu ai mai adaugat nimic de foarte multi ani !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua,

      Ma bucur nespus sa dau peste un comentariu "proaspat" adaugat :) Intr-adevar nu am mai postat nimic nou pe acest blog, dar colectia s-a tot marit, cu ajutorul tatalui meu, care pot spune ca a adus un aport foarte mare la tot ceea ce inseamna blogul "Minerale si flori de mina".

      Voiam doar sa adaug faptul ca nici eu nu cunosteam nici un mineral la inceput, dar usor, usor am invatat despre aceste minunatii.
      Si apropo de sansele gasirii esantioanelor pe drumurile patriei, nu cred ca imi pot da foarte mult cu parerea, in lunca Dunarii credca sansele sa gasesc ceva sunt nule, asa ca nu mi-am pus problema :)) Felicitari pentru descoperiri si va mai astept pe aici, desi continutul este antic deja. O zi frumoasa!

      Iuliana

      Ștergere